Carta de l’Equip Directiu a les famílies

Estimades famílies,

Comencem el tercer i últim trimestre del curs. Som conscients de les vostres inquietuds sobre com anem a acabar aquest curs. L’equip docent hem estat treballant al respecte seguint les instruccions del Ministeri, mentre esperem instruccions més concretes de Conselleria.

Us recordem les instruccions del Ministeri d’Educació. Citen literalment:

Que cap alumna ni cap alumne es quede arrere per l’efecte de la COVID-19.

Que les tasques que marque el professorat servisquen per a reforçar i consolidar els aprenentatges realitzats en els dos primers trimestres del curs, que fomenten les rutines de treball i mantinguen l’hàbit d’estudi, establisquen horaris i ajuden les famílies a portar aquest confinament de la millor manera possible.

Que s’adapte el que es preveu per a l’últim trimestre del curs en les programacions didàctiques a la pràctica possible i real en aquestes circumstàncies, amb la finalitat de seleccionar exclusivament els continguts que es consideren més rellevants per al desenvolupament de les competències bàsiques en l’educació obligatòria .

Que continuem treballant en l’aplicació de les millors solucions per a l’alumnat que no té accés a les TIC en les millors condicions.

Som escola pública de tots i totes, i per a tots i totes. No podem deixar que la situació pose en manifest les diferències socio-econòmiques entre el nostre alumnat i per això no estem disposats/ades a deixar arrere a cap alumne.

Estem a les etapes d’Infantil i Primària i les competències bàsiques s’assoleixen al llarg de tota l’escolaritat. A nivell curricular un mes i mig no implica cap “perduda” de temps. L’alumnat de sisè, que acaba etapa, passarà a l’IES amb totes les competències assolides i serán completament capaços de començar la ESO sense cap problema “acadèmic”.

Som conscients de la situació en la que ens trobem i el Centre posarà els recursos i mitjans que considerem necessaris al mes de setembre per a compensar les possibles conseqüències d’aquesta crisi i enfrontar el nou curs des del punt en el que es troben els i les nostres alumnes.

Des de l’escola no estem preocupats pel nivell “acadèmic” del nostre alumnat, però sí per la seua estabilitat emocional. Els vostres fills i filles no oblidaran el que estan sentit durant aquests dies, no recordaran els deures que fan, recordaran com hem enfrontat la situació (família i escola) i a quines coses hem donat reialment importància. És per això, que ara més que mai hem de remar en la mateixa direcció i traure el millor dels menuts en aquest nou escenari. Des de l’escola estem buscant sempre resposta i solucions, basant-nos en les instruccions i normativa de Conselleria, a les necessitats que ens aneu plantejant.

Seguint això, si alguna família considera que el treball que se li envia al seu fill/a és incorrecte o insuficient sempre pot contactar amb el seu tutor o tutora per els canals que el centre ha habilitat a tal efecte per transmetre les seues inquietuds. Igualment, si necessiteu, els mestres poden donar-vos orientacions i idees sobre com ajudar als vostres fills/es a desenvolupar el treball.

Per últim, us volem transmetre un missatge de tranquil·litat, el més important en aquests moments tan complicats és el benestar i la salut de tothom i que porteu aquesta etapa tan dura de la millor manera possible. És el moment de traure els valors i la part més humana dels nostres menuts i menudes.

Ànims i endavant!! Cuideu-vos molt!! Ens veiem aviat!!

L’equip directiu